Nieuws/Binnenland
794930
Binnenland

Stille tocht voor vermoorde Raja

Verdriet, respect en een zee van witte rozen overspoelden Hoofddorp vrijdagavond. Ruim 400 in het wit geklede buurtbewoners verzamelden zich voor het buurthuis om mee te lopen in de stille tocht voor Raja Draaisma.

Geëmotioneerd en met gedempte stem praatten de aanwezigen voor aanvang van de tocht over de moord op hun buurtgenote. 'Verschrikkelijk', 'bizar' en 'ongelooflijk' waren de reacties.

De dood van de jonge vrouw is ingeslagen als een bom, volgens Gerry Berghoef, organisator van de tocht. ,,De tocht was een noodkreet. Wat er met Raja is gebeurd, kan gewoon niet. Ik wilde niet dat haar dood een klein berichtje werd. We moeten een vuist maken tegen zinloos geweld." 

Scouts deelden witte rozen uit die de deelnemers aan het einde van de tocht voor Draaisma's nagelstudio neerlegden. Haar beste vriendinnen, herkenbaar aan hun witte ballonnen, zeiden blij te zijn met het initiatief van Berghoef. ,,het is prachtig dat dit is georganiseerd. Dit verdient ze gewoon. Het was zo'n ongelooflijk lieve meid", zei een van hen geëmotioneerd.

Draaisma werd maandagavond met meerdere kogels om het leven gebracht door haar ex-vriend Ferry de G. De man kon het niet verkroppen dat Draaisma hun relatie verbrak. 

De familieleden van Draaisma liepen niet mee in de stoet. ,,Ze waarderen de actie wel, maar het verdriet is nog te vers", aldus de organisator.