Nieuws/Buitenland
794931
Buitenland

Nog vier personen vast na aanslag Frankrijk

De Franse autoriteiten houden nog vier personen vast in verband met de aanslag vrijdag op een chemisch bedrijf in de buurt van Lyon. Het gaat om de hoofdverdachte Yassin Salhi, zijn vrouw, zijn zus en een vierde persoon van wie de identiteit niet is bekendgemaakt.

Dat heeft de officier van justitie François Molins vrijdagavond op een persconferentie gezegd, aldus de krant Le Parisien. De krant berichtte enkele uren eerder dat een aangehouden persoon was vrijgelaten, maar Molins heeft dat niet bevestigd.

Hoofdverdachte Yassin Salhi wordt verdacht van het vermoorden en onthoofden van zijn chef bij een transportbedrijf. Het lichaam van het 54-jarige slachtoffer werd op het bedrijfsterrein gevonden van het chemiebedrijf Air Products in Saint-Quentin-Fallavier.

Salafisme

Direct na de aanslag deden geruchten de ronde dat Salhi een medeplichtige had. De officier van justitie zei vrijdagavond dat daar geen enkel bewijs voor is.

Salhi werd in het Oost-Franse Pontarlier geboren. In de jaren voor 2008 lette de inlichtingendienst DGSE op hem omdat hij mogelijk met moslimextremisten sympathiseerde. Molins zei dat de inlichtingendiensten Salhi tussen 2011 en 2014 weer zijn gaan volgen, omdat hij banden zou hebben met aanhangers van het salafisme, een fundamentalistische stroming binnen de islam.