Nieuws/Buitenland
794958
Buitenland

Wereldwijde afkeuring aanslagen

De aanslagen van vrijdag in Tunesië, Frankrijk en Koeweit hebben wereldwijd afschuw opgeroepen. Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties veroordeelde de terreurdaden en zei dat ze de vastberadenheid van de VN alleen maar versterken terreur te bestrijden.

„In plaats van de internationale vastberadenheid te verzwakken om tegen terrorisme te vechten, zullen deze verschrikkelijke aanvallen alleen de toewijding van de Verenigde Naties maar versterken”, aldus Ban.

Ook het Witte Huis sprak zijn afkeuring uit. „De Verenigde Staten veroordelen op de sterkst mogelijke wijze deze terreuraanvallen in Frankrijk, Koeweit en Tunesië. Onze gedachten en gebeden zijn met de slachtoffers van deze verschrikkelijke aanvallen, met hun geliefden en met de mensen van alle drie de landen”.

Schietschijf

De verantwoordelijkheid voor de aanslag in Koeweit is opgeëist door Islamitische Staat. De andere aanslagen zijn nog niet geclaimd.

Bondskanselier Angela Merkel heeft op de „allerscherpste” manier de aanslag in Tunesië veroordeelt. „Opnieuw is de jonge Tunesische democratie een schietschijf geworden van diegenen die chaos en haat willen zaaien”, aldus Merkel in haar condoleances aan de Tunesische president. „De aanslag van vandaag versterkt onze vastberadenheid met al onze kracht uw land bij te staan in de strijd tegen terreur.”