Nieuws/Binnenland
794968
Binnenland

Nederlander maakte aanslag mee

John Wagemans uit Sittard zat met zijn vrouw op 100 meter afstand van het stuk strand in de Tunesische badplaats Sousse waar een extremist vrijdag een bloedbad aanrichtte.

„Op een gegeven moment was het net alsof er vuurwerk werd afgestoken, maar ik hoorde gelijk dat het geen vuurwerk was”, zei hij op de Limburgse regionale omroep L1.

Hel

„Pam, pam, pam, alleen maar knallen. Ik zei tegen mijn vrouw: weg hier want dit klopt niet. En toen brak de hel los”, aldus een aangeslagen Wagemans vrijdag via de telefoon. Toen de twee bij hun hotel aankwamen, bleken de andere gasten ook al naar binnen te zijn gestuurd. „Buiten was er overal politie en er vlogen veel helikopters.”

Wagemans noemt het verbazingwekkend hoe gedisciplineerd iedereen vervolgens van het strand naar hun hotel ging. ,,Op het strand was er paniek, maar daarna bleef iedereen rustig.'' Maar onder de hotelgasten overheerst volgens hem een gevoel van ongeloof. ,,Mensen huilen en weten niet wat er nu gaat gebeuren.''

Wagemans en zijn gezin zijn ongedeerd gebleven. ,,Ons mankeert niks. maar ik realiseer me nu dat we echt geluk hebben gehad. We zaten op 100 meter afstand van het stuk strand waar het gebeurd is'', aldus de Sittardenaar op L1. Hij zegt de ontwikkeling op tv te volgen via BBC News en CNN. De hotelgasten worden nu binnen gehouden.