Nieuws/Buitenland
794972
Buitenland

Strandgangers waren kansloos

Toeristen barricaderen hotelkamers

Gasten van het Impérial Marhaba hotel in Sousse hebben zich vrijdag tijdens en na de aanslag opgesloten in hun hotelkamers. Dat deden ze op advies van de hoteldirectie.

Een van hen is de Britse toerist John Yeoman. Op Twitter is een foto te zien waarop te zien is hoe hij de deur heeft gebarricadeerd met het bed. "Mensen rennen door het hotel heen. Niemand weet wat hij of zij moet doen", zei hij kort na de aanslag tegen Skynews. De gasten moesten later samenkomen in de lobby. Volgens Yeoman lijkt de situatie inmiddels onder controle.

Zonnebadende gasten van hotel Impérial Marhaba waren kansloos toen een gewapenden terrorist het vuur opende en doelgericht om zich heen schoot. Zeker 32 mensen zijn bij de aanslag om het leven gekomen.

Tijdens een intens vuurgevecht wisten agenten de extremist uiteindelijk dood te schieten. Het zou gaan om een student zonder strafblad. Aanvankelijk werd gedacht dat er meerdere daders waren, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte bekend dat het een eenmansactie betrof.

 

De Britse toerist David Schofield vertelt aan Skynews dat hij bij het zwembad lag toen hij een 'heftige explosie' hoorde. Hij zag hoe gasten van het strand naar het hotel begonnen te rennen. "Ze waren aan het schieten op het strand. Er brak complete paniek uit."

De Britse Susan Ricketts: "Het klonk als een machinegeweer dat afging. Mensen huilen hysterisch."