Nieuws/Binnenland
794981
Binnenland

Voormalig legermuseum Delft wordt hotel

Het voormalige Legermuseum aan de Korte Geer in Delft wordt een hotel annex restaurant. Het Rijksvastgoedbedrijf verkocht vrijdag het monumentale pand voor 1,9 miljoen euro aan Driestar B.V. De nieuwe eigenaar uit Utrecht is een investeringsmaatschappij in bijzonder onroerend goed. Dit meldde de woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf.

„Het is belangrijk dat het karakter en de waarde van het monumentale pand behouden blijven.” Samen met de gemeente Delft zijn de ingediende plannen van mogelijke kopers bekeken. Driestar wil in het historische pand, het voormalige Armamentarium, een hotel, restaurant en zalencentrum vestigen.

Het plan van de nieuwe eigenaar wordt verder uitgewerkt met architecten uit Delft. Daarna kijkt de gemeente ernaar. De huidige bestemming van het pand is cultuur en ontspanning.

Het gebouw wordt sinds januari 2014 gebruikt voor seminars, congressen en als trouwlocatie. Ook gebruikt de Technische Universiteit (TU) een deel voor onderwijsactiviteiten.

Het Legermuseum, dat in het pand gevestigd was, is in 2014 samengevoegd met het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Het nieuwe museum, het Nationaal Militair Museum, ligt op de voormalige vliegbasis.