Nieuws/Binnenland
794997
Binnenland

Arke schrapt vlucht naar Tunesië

Luchtvaartmaatschappij Arke schrapt zijn vlucht van zaterdagmorgen naar Tunesië, in verband met de aanslag in het Noord-Afrikaanse land. Dat meldde een woordvoerster van reisorganisatie TUI vrijdag.

Voor zaterdagmorgen 07.00 uur stond een vlucht gepland van Amsterdam naar het Tunesische vliegveld Enfidha. Arke annuleert de vlucht, naar eigen zeggen omdat het veiligheid als prioriteit beschouwt. „Wij kunnen ons ook goed voorstellen dat mensen nu even niet naar Tunesië op vakantie willen”, aldus de zegsvrouw.

De onderneming heeft op het moment ongeveer 425 vakantiegangers in Tunesië zitten. Er wordt nog gekeken hoe die weer thuis gebracht worden. Of er komende dagen nog meer Nederlandse vluchten naar Tunesië geschrapt worden, is nog niet besloten.

Een toestel dat op weg was naar Tunesië van het Belgische Jetairfly, ook onderdeel van het internationale reisconcern TUI, maakte vrijdag halverwege al rechtsomkeert.

Concurrent Transavia heeft zowel op zaterdag als op zondag een vlucht naar Tunesië in de planning staan. Die vluchten zullen in elk geval worden gebruikt om toeristen die al in Tunesië zijn, weer naar huis te brengen. De maatschappij is nog met touroperators in gesprek of ze ook vakantiegangers laat vertrekken naar het land.