Nieuws
795000
Nieuws

Angelina Jolie heeft de broek aan

Als iemand heel dominant is in een relatie, kan dat voor de ander verstikkend werken. Zij heeft de broek aan wordt er gezegd, of als de kinderen bellen ’ik verbind je door met de baas’. Als allebei de partners hier prima mee uit de voeten kunnen is er natuurlijk niks aan de hand, maar als één van de partners er onder lijdt is er een probleem. Dan kan het gedrag van de ander verstikkend worden, heb je het gevoel dat je jezelf kwijt begint te raken.

Zo zou Brad Pitt zou schoon genoeg hebben van zijn vrouw Angelina en wil hij nog dit jaar van haar scheiden. Volgens tijdschrift InStyle wordt Brads doen en laten al jaren door Angelina bepaald en dat zou hij nu spuugzat zijn. "Hij is degene die wil scheiden. Hij heeft Angelina gezegd dat hun relatie voorbij is", vertelt een ingewijde aan het blad. "Hij is al tijden depressief en hij is het zat. Vanaf het moment dat ze een relatie kregen, heeft zij de touwtjes in handen. Dat vond hij in het begin reuze charmant, maar nu ergert hij zich kapot."

Toch hoeft een bepalende vrouw geen probleem te zijn. In het huwelijk van Frans Bauer bijvoorbeeld gaat het prima. Erg veel te vertellen heeft Bauer thuis niet. Zijn vrouw Mariska bepaalt bijvoorbeeld wat de zanger draagt en regelt het hele huishouden. Toch weten de Bauers hun huwelijk goed te houden. Zo vertelde Frans: ‘Ik heb twee regels in huis. De eerste is: de vrouw is de baas. En de tweede is: als alle andere regels niet opgaan, verwijzen we je terug naar regel één."

--

Vrouw broek aan in kledingkeuze partner

--

Probleem voor mannen

Als je dan toch besluit om bij je dominante partner weg te gaan, is dat voor mannen vaak een groter probleem dan voor vrouwen. Uit CBS-onderzoek blijkt dat met name gescheiden vrouwen met oudere kinderen fervente latters zijn. Ze hebben al kinderen, zijn zelfstandig en zitten helemaal niet te wachten op een nieuwe man om de hele dag voor te zorgen. Jan Latten van het CBS wil het mannelijke geslacht niet neerzetten als een kansarme groep, maar durft toch wel te stellen dat de vrouw de man minder hard nodig heeft dan andersom. "Cijfers laten zien dat mannen op veel sociale punten aanzienlijk kwetsbaarder zijn. Zelfdoding komt meer voor bij mannen, daklozen zijn overwegend mannen en ook gedetineerden zijn meestal mannen."

--

Vrouw kiest vakantie

--

Terwijl een 50-plus vrouw zich vanuit haar vrijgezellenhok nogal eens stort op haar hobby’s en vriendinnen zijn vooral mannen via internet hard op zoek naar een dame die er nog wél heil in ziet om samen met de andere sekse op de bank te zitten. Of dit werkt, is de vraag. CBS demograaf Jan Latten: "We krijgen steeds meer datingsites, maar ook steeds meer vrijgezellen", merkt hij droogjes op. Wellicht dat we Brad binnenkort in dit rijtje terugvinden?

Heb je wel eens een relatie gehad met iemand die heel dominant is en hoe ging je daarmee om? Misschien vind je het wel prima dat je met iemand bent die alles bepaalt. Praat mee!