Nieuws/Binnenland
795009
Binnenland

Zes Nederlanders via TUI in hotel

Reisorganisatie TUI (Arke en Holland International) heeft zes Nederlandse gasten zitten in het hotel Imperial Marhaba in Sousse, waar vrijdagmiddag een aanslag plaatsvond. Daarvan zijn er vier in veiligheid. Van de andere twee is op dit moment nog niets bekend. Dat heeft een woordvoerster van Arke gezegd.

In Sousse zijn in totaal 84 Nederlanders die met Arke daarnaartoe zijn gereisd. Zes zaten in het hotel waar de aanslag werd gepleegd. De overige 78 zitten verspreid over zes andere hotels in de badplaats.

 

Corendon

De Nederlandse vakantiegangers die via reisorganisatie Corendon in de Tunesische plaats Sousse zitten, zijn allemaal veilig. Het gaat om zo'n 40 personen, die in een ander hotel zitten dan waar de aanslag werd gepleegd. "We weten dat ze veilig zijn", laat een woordvoerder weten. Via reizigersorganisatie Thomas Cook zijn 54 Nederlanders in Sousse, maar ook zij verblijven niet in het getroffen hotel. Er wordt momenteel uitgezocht of de gasten veilig zijn.

Het hotel Impérial Marhaba, zit in het assortiment van Arke en D-reizen. Volgens een woordvoerster van Arke wordt op dit moment uitgezocht hoeveel Nederlanders er zitten en hoe het met ze is. D-reizen kan nog niets zeggen.

Voor zover op dit moment bekend, zijn er geen Nederlanders het slachtoffer geworden van de aanslag op een hotel in de Tunesische badplaats Sousse. Dat zegt een woordvoerder van alarmcentrale SOS International. Hij benadrukt dat hij wel een forse slag om de arm wil houden.

Populair

Sousse is erg populair bij (buitenlandse) toeristen en heeft zowel een historische binnenstad als een hypermodern deel. De stad vormt met onder meer Port El Kantaoui en Mahdia een reeks badplaatsen aan de Middellandse Zee die populair zijn bij bezoekers uit heel Europa. De laatste jaren brengen opvallend veel Europese jongeren er hun vakantie door.

Sousse, dat dateert van de 11e eeuw voor Christus, heeft vandaag de dag veel luxe en minder luxe hotels, een mooie boulevard, fraaie stranden en een bruisend uitgaansleven. Veel Nederlandse reisbureaus hebben de Tunesische badplaats met de talloze olijfboomgaarden dan ook opgenomen in hun programma.