Nieuws
795020
Nieuws

In het nieuws

‘Mannen: begin vroeg aan kinderen!’

Het advies om als vrouw zo vroeg mogelijk te beginnen met kinderen, kennen we inmiddels wel. Maar dat ditzelfde advies ook voor onze mannelijke soortgenoten geldt, is een ander geluid! Britse experts raden mannen nu aan hun sperma te laten invriezen wanneer ze 18 zijn.

‘’De verwachting is dat steeds meer mannen op latere leeftijd kinderen zullen krijgen’’, aldus Kevin Smith, professor aan de Albertay University in Dundee. ‘’Maar dat is niet zonder consequenties. De kwaliteit van sperma gaat erop achteruit naarmate de man ouder wordt en daardoor neemt de kans op autisme, schizofrenie en andere ziektes bij kinderen toe.’’ De oplossing? Mannen zouden hun sperma moeten laten invriezen. Al met 18 jaar. 

--

Een kind op latere leeftijd? Laat je eierstokken invriezen!

--

Niet iedereen is het met het radicale voorstel eens. Zo stelt androloog Dirk Vanderschueren in Metro dat de zaadkwaliteit minder uitgesproken achteruit gaat dan de kwaliteit van eicellen bij vrouwen. ‘’In plaats van sperma te laten invriezen, kan men beter mensen aanmoedigen de kinderwens niet te lang uit te stellen.’’

Wat vind jij van het voorstel en het kinderen krijgen op latere leeftijd? Praat mee!