Nieuws
795030
Nieuws

'Derde steunpakket Grieken'

Met een nieuw aanbod aan de Grieken proberen de geldschieters van het noodlijdende land een akkoord over de aanpak van de financiële situatie in Griekenland mogelijk te maken. De eurolanden, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds bieden Athene een verlenging aan van het huidige steunprogramma met vijf maanden.

Daarnaast stellen ze financiële hulp van ruim 15 miljard euro in het vooruitzicht voor de komende drie jaar. Of te wel, een derde steunpakket. Dat stellen bronnen in Brussel.

Het voorstel ligt op tafel tijdens de extra vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep), die zaterdag om 17.00 uur in Brussel begint.

Het is de bedoeling dat het akkoord dan wordt beklonken, zodat het Griekse parlement zondag zijn instemming kan geven aan de deal. Maandag kan het dan worden voorgelegd aan onder meer het Duitse parlement. De parlementaire goedkeuring zou dan nog precies op tijd zijn, voordat het huidige programma op dinsdag 30 juni middernacht afloopt.

Klik hier om te weten wat een Grexit betekent als het misgaat in Brussel.

Wilt u de DFT Nieuwsbrief voortaan iedere ochtend automatisch via de mail ontvangen? Dan kunt u zich hier gratis aanmelden.