Nieuws
795063
Nieuws

NASA aan de slag met HoloLens

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft omtrent het gebruik van de augmented reality-bril HoloLens. De bedoeling is dat astronauten in het internationale ruimtestation het apparaat gaan gebruiken bij hun werkzaamheden.

Met de HoloLens is het mogelijk om driedimensionale objecten op de glazen van de bril te projecteren, waarna het net lijkt of ze zicht echt in de wereld bevinden. Dat kan handig zijn bij het instructies geven aan astronauten, bijvoorbeeld als iets gerepareerd moet worden. Met indicatoren kan getoond worden welke onderdelen vervangen moeten worden en er kan tekst in het beeldveld getoond worden met uitleg.

De twee partijen laten er geen gras over groeien: op 28 juni worden de eerste exemplaren al meegestuurd met een bevoorradingsraket van SpaceX, al zullen deze nog niet direct gebruikt worden op de huidige missie.

Eerder deed NASA al proeven met de HoloLens gedaan in een vliegtuig waarmee gewichteloosheid gesimuleerd kan worden. Hierbij zijn ondermeer Skype-gesprekken uitgevoerd.