Nieuws/Binnenland
795085
Binnenland

Bezoekers vast in attracties park Drievliet

Ook familiepark Drievliet in Rijswijk heeft last gehad van de stroomstoring die delen van Den Haag en Rijswijk vrijdagochtend trof. Zo moest een aantal bezoekers met een hoogwerker uit achtbaan De Kopermijn worden gehaald. Ook in enkele andere attracties in het familiepark zaten overwegend kinderen vast. Niemand raakte gewond. De storing duurde ruim een uur.

„Het hele park zat zonder elektriciteit: van attracties tot aan de vriezers”, aldus een woordvoerder van Drievliet. De bezoekers werden opgevangen door een animatieteam en konden terecht in de speeltuin en bij attracties die niet van stroom afhankelijk zijn.

„Op het moment van de storing kwamen net bussen vol scholieren, stuiterend van enthousiasme bij ons park aan. Die hebben dus even een uurtje geduld moeten hebben.” Volgens de woordvoerder is het lang geleden dat het park getroffen werd door zo'n grote stroomstoring 'van buitenaf'. „Dat die zo lang duurde, meer dan een uur, is bij mijn weten nooit eerder gebeurd.”

De oorzaak was een storing bij landelijk netbeheerder TenneT. Ruim 100.000 huishoudens, winkels en bedrijven in de regio Den haag en Rijswijk werden getroffen.