Nieuws
795090
Nieuws

Zing mee

Goed nieuws: meezingen is gezond!

Je rijdt op de snelweg en het verkeer beweegt nauwelijks. Voor je staat een enorme rij auto’s en de file lijkt voorlopig niet op te lossen. Je kunt natuurlijk balen als een stekker en je kapot ergeren, maar waarom zou je?! Zet de radio wat harder en zing mee met alle nummers die voorbij komen. Meezingen in de auto blijkt namelijk goed voor je gezondheid én je wordt er vrolijk van.

Het is bekend dat muziek stress en pijn kan verminderen en de productiviteit kan verhogen. Uit nieuw onderzoek van de universiteit van Gotenburg blijkt dat ook meezingen voordelen heeft op je gezondheid.

Vrolijk

Zingen is namelijk goed voor je hersenen en kan ervoor zorgen dat je vrolijk wordt. Tijdens het zingen worden hormonen vrijgegeven die zorgen voor een gelukkig gevoel. Stress en angstgevoelend worden vermindert door oxytocine dat ook loskomt door het zingen.

Daarnaast is zingen heel goed voor je ademhaling en hartslag. Reden genoeg om die volumeknop om te draaien en luidkeels mee te zingen met de hits die voorbij komen op de radio.

Leef je uit

Gooi eens alle gene overboord en leef je uit. Wedden dat je alleen maar positieve reacties krijgt van mede file rijders? Kijk maar naar deze jongen!

Wat is jouw ultieme meezing nummer? Laat het ons weten!