Nieuws
795098
Nieuws

'iPhone 7 krijgt dubbele camera'

Apple werkt al drie jaar aan een camera met twee lenzen voor zijn iPhone. Vanwege prestatie-issues en productieproblemen is de techniek nog niet toegepast, maar dat gaat in de nabije toekomst veranderen.

Volgens de Taiwanese publicatie Business Weekly heeft Apple beide problemen opgelost. De technische problemen die leiden tot onscherpe foto’s heeft Apple kunnen oplossen met behulp van het Israëlische bedrijf Linx Imaging, dat het afgelopen april overnam voor $20 miljoen.

Een camera met twee lenzen maakt het mogelijk de focus van de foto na het nemen aan te passen. Apple is niet de eerste telefoonfabrikant die deze techniek toepast. Vorig jaar paste HTC het toe op zijn vlaggenschiptoestel One M8. De kwaliteit van de foto’s viel echter tegen, waardoor HTC besloot de techniek niet voor te zetten in zijn huidige vlaggenschipmodel.

Volgens Business Weekly zal Apple de dubbele camera volgend jaar introduceren bij de lancering van de iPhone 7. De dubbele camera aan de achterzijde zal nog niet aanwezig zijn op de iPhone 6s die dit jaar verschijnt.