Nieuws
795122
Nieuws

Gamen tegen snacklust

Een vrij simpele game kan al helpen bij het verminderen van snacklust. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse Universiteit van Exeter. De spelers bleken tot  zes maanden na het spelen alsnog minder calorieën te eten en af te vallen.

Het spelletje is heel simpel: deelnemers krijgen een reeks foto's te zien en telkens als er een ongezonde snack getoond wordt, moet een knop worden ingedrukt. Dit traint de hersenen om deze soorten voedsel te associëren met de actie 'stoppen', zo meldt de BBC. Voor het onderzoek speelden de mensen vier keer in een week het 10-minuten durende spelletje.

Binnen een week waren de 41 proefpersonen per persoon gemiddeld 0,7kg afgevallen. Ook namen ze zo'n 220 calorieën per dag minder dan voorheen tot zich. De testonderwerpen werden een half jaar na het spelen gevolgd. Hieruit bleek dat ze ook in deze periode minder snackten.

De onderzoekers willen niet direct conclusies aan de resultaten verbinden, maar stellen wel dat het veelbelovend genoeg is om verder onderzoek naar te doen.