Nieuws/Buitenland
795185
Buitenland

Man doet zich voor als dode vriendin

Een 24-jarige man die zijn vriendin vermoordde toen ze hem wilde dumpen, heeft haar dood wekenlang weten te verbergen door zich zelf als haar voor te doen.

De 26-jarige Zuid-Koreaanse Sunny Kim werd vermoord door haar vriend Lee, melden Koreaanse media. Bij de man zouden de stoppen zijn doorgeslagen toen zijn vriendin het wilde uitmaken. Na de woedeaanval die Sunny fataal werd, stopte Lee haar lichaam in een koffer die hij begroef onder een laag cement.

Berichtjes

Meer dan twee weken lang wist de Koreaan zijn gruweldaad verborgen te houden door de identiteit van Sunny over te nemen. Hij beheerde haar telefoon en antwoordde op alle berichtjes van vrienden en familie die daarop binnenkwamen. Hij deed dat in dezelfde stijl als zijn vriendin altijd deed, waardoor niemand iets vermoedde.

,,De berichtjes leken echt afkomstig van Sunny", vertelt de zus van het slachtoffer. ,,We denken dat hij oudere berichten heeft onderzocht om te zien op welke manier ze op haar telefoon berichten stuurde. Het is angstaanjagend dat hij op deze manier de moord heeft kunnen verbergen."

Uiteindelijk kwam de moordenaar toch in gewetensnood waarna hij zijn polsen doorsneed en zich bloedend op het politiebureau meldde. Lee werd direct opgepakt en op aanwijzingen van de man werd het lichaam van zijn vriendin teruggevonden.