Nieuws/Binnenland
795189
Binnenland

VAARKRANTREPORTER

Waar moet je op letten als je gaat suppen?

StandUp Paddling, het je met een peddel voortbewegen op een groot board is een regelrechte trend. Moet je eerst les nemen of kun je zo het water op? Waar focus je op bij het suppen?

Inmiddels zijn er in ons land al duizenden beoefenaren van deze water workout en zijn er veel verschillende vormen. Zo zijn er naast snelheidswedstrijden ook minder op het uithoudingsvermogen gerichte vormen als SUPYoga ontstaan. Wie aan deze sport wil beginnen kan verdwaald raken in een woud aan mogelijkheden. Er zijn namelijk honderden planken en peddels te koop, om nog maar te zwijgen over alle accessoires en kledingopties.

Hoe voorkom je dat je vanwege een foute uitrusting of een overjarige outfit wordt uitgelachen als je op de plank door de stad of over de meren gaat peddelen? Onder onze Vaarkrantlezers zijn veel enthousiaste en fanatieke SUPpers. Aan hen de vraag: Waar moet je op letten als je gaat Suppen? Moet je eerst les nemen of kun je zo het water op?

En is het slim om direct dat spotgoedkope board van marktplaats aan te schaffen of is het beter om eerst de kat uit de boom te kijken en misschien een board te lenen of huren? En welke SUP vormen zijn geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus van getraindheid? Laat het ons weten op vaarkrantreporter@telegraaf.nl of ga naar vaarkrant.nl en doe mee aan de poll.