Nieuws
795203
Nieuws

Opnieuw bomalarm in vliegtuig

Voor de tweede keer in een dag is er alarm geslagen om een mogelijke bom in een vliegtuig in Europa. Een toestel van Turkish Airlines maakte een noodlanding in de Deens hoofdstad Kopenhagen, nadat de bemanning een verdachte tas had gevonden. Bomexperts onderzochten het toestel, dat van Istanbul onderweg was naar New York, maar vonden geen bom.

De bemanning en passagiers werden uit het toestel gehaald, voordat die op een afgelegen plaats van het vliegveld door de experts en snuffelhonden werd doorzocht. De tas bleek gewoon een camera te bevatten en is vermoedelijk na een vorige vlucht achtergebleven.

Een valse bommelding zorgde donderdagochtend voor commotie op het vliegveld van het Poolse Warschau. Vlak voor vertrek meldde een anonieme beller dat er een explosief was aan boord van een vlucht van Ryanair naar Oslo. Op het moment van het telefoontje waren nog geen passagiers aan boord. Het toestel werd onderzocht maar er werd niets gevonden. Tijdens de zoektocht was de luchthaven dicht voor inkomende en vertrekkende vluchten.

De politie arresteerde kort na het incident een 48-jarige man die het telefoontje zou hebben gepleegd. Hij werd thuis gearresteerd nadat de herkomst van het telefoontje was nagegaan. Volgens de politie ging het om een „onverantwoordelijke grap” en niet om een daad van een georganiseerde groep.