Nieuws/Binnenland
795205
Binnenland

Elf aanhoudingen tijdens tweede TT-nacht

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag elf mensen aangehouden tijdens de tweede TT-nacht in Assen. De meeste aanhoudingen gingen om drugs- en wapenbezit, openlijke geweldpleging, vernieling en geweld tegen agenten.

In de Asser binnenstad waren tienduizenden mensen op de been die keken en luisterden naar tal van muziekoptredens en shows. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan. De politie spreekt, zeker gezien de drukte, van een „nagenoeg probleemloos” festival.

Twee Assenaren van 25 en 27 jaar belandden in de cel nadat ze gewelddadig waren geworden tegen agenten. Een van hen greep een politieman bij de keel. Verder werden onder andere drie mannen uit Limburg naar het politiebureau overgebracht nadat in hun auto hennep, cocaïne, messen en een ploertendoder waren gevonden. De wapens en drugs zijn in beslag genomen.

Donderdagavond al moesten twee Duitse motorrijders hun rijbewijs inleveren, omdat ze veel te hard hadden gereden op de N33. Op sommige momenten werd een snelheid van 215 kilometer per uur gemeten. Op de N33 geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

Vrijdagavond staat de 'echte' TT-nacht op het programma, die traditioneel voorafgaat aan de races op zaterdag. Er worden dan minstens 60.000 bezoekers verwacht in de Drentse hoofdstad.