Nieuws/Binnenland
795214
Binnenland

Na 20 jaar sorry-taart voor de brandweer

Destijds hadden ze er de grootste lol om, maar achteraf hebben ze een slordige twintig jaar last gehad van een opspelend geweten. Vandaar dat een vriendinnengroep uit Enschede de lokale brandweer gisteren trakteerde op een taart, vergezeld van een excuusbrief.

In het begeleidende kaartje vertellen de vriendinnen hoe ze destijds alarm hadden geslagen. Terwijl ze de brandweer belden met de noodkreet dat bij de overburen de vlam in de frituurpan was geslagen, hadden ze zich verschanst in de keuken om van daaruit met leedvermaak toe te zien hoe de brandweerlieden vergeefs het pand inspecteerden en vervolgens onverrichter zake terugkeerden naar de kazerne.

De vriendinnen lagen die middag ongetwijfeld in een deuk, maar na de zonde kwam het berouw. „Na twintig jaar knaagt dit nog steeds aan ons. Daarom een taart om sorry te zeggen en om jullie te bedanken voor al het werk dat jullie doen. Sorry!”

Attent

Volgens brandweerwoordvoerster Loes Hilbrink was het een onbekende dame, die de taart bij de kazerne afleverde. „Ze heeft haar naam niet gemeld. Maar dat doet er ook niet toe. Los van het feit dat dit strafbare feit al lang is verjaard, is voor ons de kous hiermee af. We vinden dit gebaar erg attent en hebben ons de taart laten smaken. Eén taart voor tien brandweermensen? Ook dát hebben we keurig met teamwork opgelost!”