Nieuws
795215
Nieuws

Games uit App Store wegens confederate vlag

Apple heeft spelletjes uit de App Store verwijderd waarin de oorlogsvlag van de confederale zuidelijke staten ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog is te zien. Dat zeggen game-ontwikkelaars.

De ontwikkelaar van het spelletje 'Ultimate General: Gettysburg' zegt de game niet aan te zullen passen. Om historisch accuraat te blijven zal het bedrijf de vlaggen niet verwijderen om zo weer geaccepteerd te worden, aldus Game-Labs. Andere fabrikanten worden ook geconfronteerd met de actie. Zo zijn Civil War 1862, Civil War 1863, Civil War 1864 en Civil War Gettysburg verwijderd. Fabrikant Hunted Cow komt wel met aangepaste versies.

Vorige week schoot de blanke Dylann Storm Roof in een kerk in Charleston negen Afro-Amerikanen dood. Hij had afbeeldingen van de vlag op de nummerborden van zijn auto. Het bloedbad maakte de roep om de vlag te verbieden weer luider. De rode vlag met een wit en blauw andreaskruis en dertien sterretjes wordt tegenwoordig veelal als symbool gezien voor de onderdrukking van Afro-Amerikanen, slavernij en rassenhaat.