Nieuws
795216
Nieuws

Apple Watch op 17 juli in Nederland

Apple begint op 17 juli met de verkoop van de Apple Watch in Nederland. De prijzen liggen wel iets hoger dan bij onze oosterburen. De goedkoopste Sport-versie kost €419, terwijl voor de goude Edition-versie maar liefst €18.400 neergeteld moet worden.

De Sport is gemaakt van aluminium en wordt standaard geleverd met een kunststof bandje. De reguliere Apple Watch begint bij €669 en deze goedkoopste versie wordt ook geleverd met een kunststof bandje, al kan een duurdere variant gekocht worden met een leren of metalen bandje.

Tenslotte is er nog de 18-karaats Edition-versie die begint bij €11.200 en eveneens een kunststof bandje heeft. Er zijn echter ook roségouden uitvoeringen met leren bandjes in verschillende kleuren.

Met de Apple Watch is het ondermeer mogelijk om notificaties zoals e-mails en sms'jes van een gekoppelde iPhone te bekijken en ook kan via spraakassistent Siri direct gereageerd worden. Daarnaast kunnen ontwikkelaars apps voor het platform maken, waardoor het bijvoorbeeld ook mogelijk is om Twitter of het nieuws te lezen op de pols.