Nieuws/Binnenland
795219
Binnenland

Het gesprek van de dag: vrijdag 26 juni

Drama op cruise-reis, rapper Lil' Kleine mishandeld, Grieken gijzelen EU, bips-prikker sloeg eerder toe en een bizarre konijnenoorlog. Hier lees je alles wat nodig is om helemaal op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

  • De voetbalwereld is in de ban van de 'bips-prikker'. De smerigste overtreding van de Copa America komt namelijk op naam van de Chileen Gonzalo Jara. De speler stak tijdens Chili - Uruguay (1-0) zijn vinger in het achterwerk van Edinson Cavani. En hij heeft deze overtreding al een keer eerder gemaakt, zo blijkt uit deze beelden.
  • Facebook moet binnen twee weken de gebruikersgegevens verstrekken van de persoon die een seksfilmpje op de website heeft gezet. De 21-jarige Chantal uit Werkendam had Facebook voor de rechter gedaagd in een poging te achterhalen wie het seksfilmpje van haar op de website had geplaatst.
  • Rapper Lil' Kleine van de omstreden hit 'drank en drugs' heeft rake klappen gekregen tijdens een avond uit. Op YouTube is een filmpje opgedoken van de schermutseling.
  • De Mexicaanse weervrouw Yanet Garcia is momenteel een hit op internet. Ze is het zonnetje in huis bij de Mexicaanse zender Televisa Monterrey, en valt op door haar mooie verschijning.

Wat kan je vandaag volgen?

 

Wat raden wij verder aan?

 

  • Het Limburgse Roggel is in de ban van een bizarre konijnenoorlog. „Dit is pure maffia, er hadden doden kunnen vallen”, zegt de hevig ontdane Cynthia Straeter. Zij en haar gezin werden slachtoffer van een aanslag op haar huis. Onbekenden stichtten in het holst van de nacht brand in haar auto die onder de carport stond. De reden lijkt bizar: Cynthia is een hobbyfokker van reuzenkonijnen.
  • Thé Lau kreeg in zijn laatste levensmaanden alle erkenning waarvan hij ooit droomde. Echtgenote Marijke moest hem ook nú delen met het publiek. Zij nam al veel eerder afscheid van haar grote liefde.
  • Nausicaa Marbe gaat in haar column dieper in op het extremistisch pro-Palestijns activisme wat ten strijde trok tegen een stedenband tussen Amsterdam, Tel Aviv en Ramallah.