Nieuws/Binnenland
795267
Binnenland

Prinses Alexia is jarig!

Prinses Alexia wordt vandaag tien jaar. Zij is de op één na oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Na prinses Amalia is zij de tweede in lijn voor de troon. Van alle drie de prinsesjes lijkt zij uiterlijk het meest op koningin Máxima.

Alexia zit in groep zes van de Wassenaarse Bloemcampschool. Daar is het gewoonte dat jarigen in de klas trakteren, afgezien van alle juffen en meesters. Een feestje na schooltijd voor vriendinnetjes is gebruikelijk, ook voor de muzikale prinses die graag zingt en die pianoles krijgt.

Zowel de koning als koningin hebben vanavond geen afspraken in hun openbare agenda. 's Middags heeft de koning alleen de opening van het WK Beachvolleybal, maar dat is vlak bij huis in Den Haag. Alexia richt zich op andere sporten: zij rijdt graag paard en net als haar zussen speelt zij fervent hockey.

Vanaf volgend schooljaar moest Alexia haar oudste zus Amalia (11) op school missen. De Prinses van Oranje, de titel van de eerste in lijn voor de troon, begint dan aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Prinses Ariane (8) gaat dan naar groep vijf van de basisschool. Gravin Eloise, de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, begint na de zomer op het Maerlant-Lyceum in Den Haag. Deze zomer verhuizen haar ouders vanuit Brussel naar de hofstad.