Nieuws
795282
Nieuws

Uit het magazine

Zo kom je die vliegreis comfortabel door!

Je verlangt al maanden naar die ligstoel in de Spaanse zon, maar er is één ding waar je tegen op ziet: de vliegreis. Te krappe stoeltjes, huilende baby’s en heftige turbulentie zijn nou niet echt jouw ding… Maar je kunt moeilijk je eigen stoel van thuis mee nemen. Wat je wel kunt doen? 7 tips voor een aangename vliegreis!

Tip 1: drink voldoende water

De lucht in het vliegtuig is droger dan je gewend bent, waardoor je dus ook sneller uitdroogt. Let er dus op dat je voldoende water drinkt!

Tip 2: kleding

De stoeltjes in het vliegtuig zitten verre van comfortabel, dus je kunt het jezelf maar beter zo makkelijk mogelijk maken. Ga daarom voor loszittende kleding, zoals een joggingbroek of warm vest. Ook kleding in laagjes is handig, aangezien de temperatuur in het vliegtuig nog wel eens kan verschillen.

Tip 3: plek

Zorg er indien mogelijk voor dat je stoelen zich niet direct voorin, achterin of in het midden van het vliegtuig bevinden. Hier zijn namelijk de toiletten, waar continu mensen langslopen. Dat slaapt een stuk lastiger…

--

Meer last van vliegangst door crash?

--

Tip 4: beweeg

Een lange tijd stilzitten is niet goed voor de bloedsomloop, dus vergeet niet om ook af en toe even te bewegen!

Tip 5: oordoppen en slaapmasker

Wel zo handig voor het geval je het niet zo getroffen hebt met de mensen naast je… Of de huilende baby achter je… Of een luidruchtige snurker verderop…

--

Mooi in (en uit!) het vliegtuig

--

Tip 6: vermaak

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan heb je kans dat er een entertainment system aan boord is, waarmee je films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Maar óók hier ben je op een gegeven moment wel klaar mee… Zorg er daarom voor dat je genoeg leesvoer meeneemt en je oortjes altijd in de aanslag hebt. Muziekje aan, tijdschrift erbij: zo valt die vliegreis nog best mee!  

--

Vliegen  brengt mooie verhalen met zich mee

--

Tip 7: vochtige doekjes

Bij gebrek aan een douche of een ruime wastafel: deze doekjes zijn altijd handig om vieze handen mee schoon te maken of je gezicht even mee op te frissen!

Heb jij nog tips voor in het vliegtuig? Deel ze hieronder!