Nieuws
795453
Nieuws

Supermarkt blundert met ramadan-display

Veel supermarkten grijpen ramadan aan om bepaalde producten, zoals dadels , kikkererwten of olijven extra in de kijker te zetten. Ook de Britse supermarktketen Tesco probeert klanten lekkers voor na zonsondergang aan te bieden, maar slaat met dit ramadanschap toch de plank mis.

Het leek de super een goed idee om tijdens de ramadan Pringles met baconsmaak aan te prijzen, zo meldt Buzzfeed.

Het eten van varkensvlees is voor veel moslims verboden, het is dan ook niet verwonderlijk dat er wat wenkbrauwen omhoog gingen bij het zien van deze ramadan-aanbieding.

Raza Hassan (25), die de speciale ramadan-actie spotte in een Londense vestiging van Tesco, noemde de speciale aanbieding `hilarisch´.

"Ze hadden ook andere smaken, maar het lijkt alsof iemand de bacon-versie perongeluk in de Ramadan promotie-display heeft gezet. Ik was totaal niet beledigd of zo, maar de ironie was hilarisch", zei Hassan tegenover Buzzfeed.

"We zijn trots op onze producten die we onze klanten tijdens Ramadan aanbieden. We zien dat deze Pringles niet bepaald op de meest geschikte plek in onze winkel stonden. Medewerkers hebben ze inmiddels verplaatst naar een ander schap", zegt een woordvoerder van Tesco.

De ironie is ook veel twitteraars niet ontgaan.

 

.@Tesco's idea of wishing #Muslims Ramadan Mubarak by offering smokey bacon Pringles. Please tell me it's a mistake. pic.twitter.com/bkmM4wQHjP — Mona AlQazzaz (@mqazzaz) June 24, 2015

 

 

TESCO WISHES YOU A RAMADAN MUBARAK WITH SMOKEY BACON PRINGLES!..THAT'S ME COMPLETELY LOST FOR WORDS! #EpicFail... http://t.co/19AmIsCVy0— ash tag (@tag_ash) June 24, 2015