Nieuws/Binnenland

'Ontslagblunder NS kwam goed uit'

Door Harry van Gelder en Inge Lengton

President-commissaris Carel van den Driest van NS, die gisteren na diverse blunders opstapte, had het helemaal gehad met het gedrag van minister Dijsselbloem (Financiën). Dat zeggen bronnen tegen De Telegraaf.

Van den Driest is vooral kwaad dat Dijsselbloem hem overtroefde in de bonuszaak. De raad van commissarissen (rvc) wilde dat Huges de reeds betaalde bonus van ruim 75.000 euro over 2014 mocht behouden, maar Dijsselbloem stond erop dat het bedrag werd teruggevorderd.

In zijn afscheidsbrief laat Van den Driest, die een jarenlange vriend is van topman Huges, zijn onvrede doorschemeren. Hij schrijft dat hij „de harde publieke afstraffing van de heer Huges zeer betreurt”. Ook schrijft hij dat hij en het ministerie het eens zijn dat de „rommelige wijze van het beoogde ontslag van de heer Huges tot een gecompliceerde juridische situatie heeft geleid”.

De boosheid van Van den Driest op minister Dijsselbloem roept de vraag op of de ontslagbrief bewust niet is verstuurd. Lees meer in De Telegraaf van vandaag