Nieuws
795740
Nieuws

Praat mee

'Mijn man belt mij 86 keer per dag!"

Eén op de vier vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met een stalker. In de meeste gevallen gaat het om een ex-partner die zich niet over een relatiebreuk heen kan zetten. Iets wat ook gebeurde bij de 35-jarige Raja uit Hoofddorp. Haar ex was zó jaloers dat hij haar doodschoot voor de deur van haar huis.

Jaloezie, dat is wat de 35-jarige Raja het leven heeft gekost. Drie maanden geleden zette ze na een jaar een punt achter de relatie met haar toemalige vriend Ferry. Ze had afluisterapparatuur ontdekt in de auto die ze van hem cadeau had gekregen.

---Zo bestrijd je jaloezie in een relatie---

Stalken

Een breuk waar haar ex-vriend het niet zomaar bij liet zitten. Om haar in de gaten te houden, kocht hij een pand om de hoek bij Raja, zocht hij haar op in haar nagelstudio en stond hij regelmatig huilend bij haar aan de deur omdat hij haar terugwilde.

Hoewel Raja, ondanks het stalkgedrag, niet bang was voor haar 34-jarige ex werd een ruzie haar toch fataal. Afgelopen maanden hadden de twee ruzie waarna Ferry een pistool trok en Raja, moeder van een dochtertje van acht, door het hoofd schoot.

---Lees ook: je ex bespieden---

Onderneem actie

Ferry's extreme jaloezie had voor Raja een dramatische afloop. Helaas is zij niet de eerste die het slachtoffer is van een jaloerse ex. Zo wordt één op de vier vrouwen in Nederland gestalkt. In het merendeel van de gevallen gaat het om een ex-partner.

"Word je gestalkt? Onderneem dan direct actie", vindt Jack Kantelberg, die de Stichting Stop Stalking oprichtte. "Geef hem geen macht en laat je leven zo min mogelijk door hem leiden. Hoe langer je het accepteert, des te langer het stalken duurt!"

---5 redenen waarom we niet jaloers moeten zijn als hij naar andere vrouwen kijkt---

Jaloerse stellen

Dat het niet alleen gaat om exen die zich niet kunnen beheersen, blijkt uit het nieuwe RTL-programma van Froukje de Both waarin ze koppels helpt die kampen met - al dan niet extreme - jaloezie. "Het is een heel interessant onderwerp. Het blijft schokkend als je door je vriendin of vriend 86 keer gebeld wordt, met de vraag waar je uithangt", aldus de presentatrice.

Hoe zit dat bij jullie? Zijn jullie jaloers en hoe ver gaat dat?

Praat mee!