Nieuws
795968
Nieuws

Onderzoek

Hotels Utrecht fors duurder

Het is een bekend fenomeen: zodra ergens een groot evenement wordt gehouden, stijgen de hotelkamerprijzen. Hotelkamers in Utrecht zijn in het weekend van de Grand Départ (de start van de Tour de France) dan ook fors duurder. Waar hotelprijzen in Utrecht normaal gesproken rond de 100 euro liggen, zijn ze tijdens het tourweekend gemiddeld bijna 250 euro.

Hotels kosten gedurende de Grand Départ dus bijna twee en een half keer zoveel als normaal het geval is, blijkt uit gegevens van Trivago. Vanwege de start van de Tour de France wordt het eerste weekend van juli een druk weekend voor de stad Utrecht. Vanwege het grote animo voor de etappes van de tour zijn de hotels in de stad behoorlijk volgeboekt. Slechts 17% van de hotels biedt nog kamers aan, en deze zijn stuk voor stuk duur.

Utrechtse hotels kosten op vrijdag 3 juli, de avond voor de start, gemiddeld 241 euro, en op zaterdag 4 juli bedragen de kosten van een overnachting 248 euro. Dit is tussen de 140 en 145 euro meer dan dat normaal in de Utrechtse hotels wordt gerekend.

Ook in de omtrek van Utrecht zijn de hotels enigszins duurder dit jaar, zo zijn de hotels in Hilversum en Amersfoort rond de 55% in prijs gestegen. Toch zijn de prijzen iets buiten Utrecht een stuk schappelijker; in Amersfoort liggen de prijzen tijdens de tour rond de 110 euro per nacht; in Hilversum is dit 120 tot 130 euro per nacht. In vergelijking met Utrecht is dit de helft goedkoper.