Nieuws/Binnenland
796032
Binnenland

Politie wil informatie over ruzie Boom

Lucas Boom is in april op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar geslagen in een uitgaansgelegenheid. In het onderzoek naar zijn liquidatie eerder deze maand in Zaandam wil de politie informatie over deze ruzie. „We hebben concrete aanwijzingen dat hij in de nacht van 24 op 25 april bij een ruzie met een andere man in elkaar is geslagen in de uitgaansgelegenheid Palladium op het Leidseplein. We willen graag weten of er mensen iets van die hoogoplopende ruzie hebben gezien of weten door wie Lucas Boom geslagen is”, zei een woordvoerster van de politie in het programma Opsporing Verzocht.

 

Boom werd eerder deze maand voor de ogen van tientallen kinderen doodgeschoten in Zaandam.

De politie liet dinsdag een compositietekening zien van een man die na de liquidatie bij de brandende vluchtauto wegliep. De licht getinte man heeft op de tekening een capuchon op en heeft een stoppelbaardje. Het busje, een bruine Volkswagen Multivan, werd volgens de politie een week voor de liquidatie gestolen in Den Haag. De bus heeft waarschijnlijk al zo'n zes dagen in de buurt van Zaandam gestaan. De politie wil weten of er mensen in de buurt van de bus zijn gezien.

 

Tijdens de uitzending kwamen er al dertien tips binnen over de liquidatie.

De politie maakte ook bekend dat er bij een zoektocht in het water bij de Hoekenesgracht in Amsterdam-West een onderdeel van een vuurwapen is gevonden dat mogelijk is gebruikt bij een liquidatie. Het gevonden onderdeel van een vuurwapen is mogelijk gebruikt bij de poging tot liquidatie op Inchomar B. in augustus 2013 op de Antwerpenbaan in Amsterdam-West. Volgens de politie is de vondst van de wapens belangrijk, omdat er nog altijd bruikbare sporen op kunnen zitten.