Nieuws
796045
Nieuws

Overleg Ahold en Delhaize in afrondende fase

De fusiegesprekken tussen supermarktconcern Ahold en zijn Belgische branchegenoot Delhaize bevinden zich in de afrondende fase, maar een definitief akkoord is er nog niet. Zodra het zover is, volgt een persbericht, lieten de twee bedrijven dinsdag weten naar aanleiding van mediaberichten.

Op 12 mei bevestigden Ahold en Delhaize dat zij praten over een mogelijke combinatie van hun activiteiten. Eerder waren daar berichten over verschenen in Vlaamse media, tot ongenoegen van onder meer de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die Ahold om opheldering heeft gevraagd.

Ingewijden zeiden tegen het ANP dat de fusieplannen bijna rond zijn. Topman Dick Boer van Ahold krijgt de leiding over het gecombineerde bedrijf. Het hoofdkantoor komt in Nederland te staan.

Ondernemingsraad

Op de beurs in Brussel werd de handel in het aandeel Delhaize opgeschort nadat de koers stevig was opgelopen. Ahold eindigde de handelsdag 1,8 procent hoger in de AEX.

Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd heeft Delhaize de vakbonden voor woensdagochtend bijeengeroepen voor een 'buitengewone ondernemingsraad'. De Tijd baseerde het bericht op een vakbondsbron. De buitengewone ondernemingsraad begint om 19.30 uur, aldus de krant.