Nieuws/Binnenland
796142
Binnenland

Veteranen in het zonnetje tijdens de Veteranendag

Nederland bedankt

Een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden; Nederlandse Veteranendag. 

Daar mag iedereen bij zijn: hoe meer, hoe beter. De hele dag – van negen tot vijf – staat Den Haag in het teken van dit evenement. Met programma’s in de Ridderzaal en op het Binnenhof, een defilé en vliegshow en met feest op het Malieveld.

Zoals ieder jaar vindt in aanwezigheid van de Koning, de minister van Defensie en de minister president de opening van Veteranendag plaats in de Ridderzaal, gevolgd door de medaille-uitreiking op het Binnenhof.  Daarna gaat om 13.15 uur het Nationaal defilé en vliegshow van start. Kom kijken naar de ruim 5000 veteranen en militairen die in de Haagse Binnenstad defileren voor de Koning. In het defilé rijden ook paarden en verschillende historische en moderne militaire voertuigen mee.

 

Op het Malieveld is het de hele dag feest. Van 9.30 tot 17.30 uur is hier van alles te doen. Voor kinderen is er de Kids Corner, er is een vliegsimulator en een klimmuur. Daarnaast zijn de verschillende militaire musea aanwezig, waaronder voor het eerst het Nationaal Militair Museum. Onderweg naar het Malieveld kom je de Wall of Honour tegen waarop verschillende gemeenten hun veteranen eren. Het programma op het Malieveld wordt feestelijk afgesloten met muziek met o.a. veteraan Dennis Kroon bekend van the Voice of Holland en Anneke Gronloh. Anita Meyer sluit de dag af en zingt, begeleidt door de Marinierskapel der Koninklijke marine, met nummers uit de Veteranen Top 50. 

www.veteranendag.nl