Nieuws
796152
Nieuws

Erotische e-books in Duitsland achter tijdslot

Duitse liefhebbers van digitale erotische literatuur zullen nu tot na tien uur 's avonds moeten wachten voor ze nieuwe boeken kunnen aanschaffen. Verkopers van e-books, waaronder Amazon, moeten aan deze regel voldoen, anders riskeren ze een boete.

Duitse websites die porno vertonen, moeten al sinds 2002 de website tot 's avonds laat kuis houden, waarna de video's pas getoond mogen worden. Deze wetgeving is bedoeld om ervoor te zorgen dat kinderen niet in aanraking komen met voor hen schadelijke content. De regels zijn nu uitgebreid zodat ook erotische boeken onder de wet vallen.

De uitbreiding komt door een rechtszaak omtrent het boek Schlauchgeluste, een erotische memoir van een transseksuele schrijfster. Deze zou te makkelijk gedownload kunnen worden door minderjarigen.

De wetgeving is opmerkelijk te noemen, omdat sites buiten Duitsland zich uiteraard niet aan de regels hoeven te houden en deze gewoon 24 uur per dag seksuele content kunnen serveren. Het tijdslot voor e-books zou ook makkelijk omzeild kunnen worden.