Nieuws/Opmerkelijk
796156
Opmerkelijk

Kat wint 'Heroïsche Honden Award'

Ken je de heldhaftige kat nog die vorig jaar een jongen redde van een agressieve hond? De 7-jarige kat Tara, heeft afgelopen weekend de 'Jaarlijkse Nationale Heroïsche Honden Award' gewonnen in Los Angeles.

Voor de gelegenheid heeft de jury het woord 'hond' doorgestreept en 'kat' op de award geschreven. "De jury besloot dat een heldhaftige kat als Tara wel benoemd moest worden tot nationale hondenheld", zei Madeline Bernstein, voorzitter van de vereniging voor preventie van dierenmishandeling.

Tara werd vorig jaar mei wereldberoemd. Een bewakingscamera legde vast hoe de 6-jarige Jeremy Triantafilo voor zijn huis werd aangevallen door een agressieve hond. Zijn kat Tara zag het gebeuren en snelde erop af om hem te redden uit de benarde situatie. Geschrokken nam de hond de benen.

De vader van de jongen vertelt tegen persbureau AP dat Tara en Jeremy een bijzondere band hebben: "Wanneer Jeremy huilt, rent ze weer naar hem toe."

De familie Trantafilo won met de award ook een jaar lang gratis kattenvoer. Waarschijnlijk is het aantal bewonderaars voor hun heldhaftige kat Tara ondertussen alleen maar weer toegenomen.