Nieuws/Binnenland
796158
Binnenland

BOOTTEST CORSIVA 690

Snelle tender

Het Nederlands-Poolse merk Corsiva scoort al sinds 2012 goede verkoopresultaten met de 690 tender. Dit is een van de goedkoopste tenders, mede dankzij de aandrijving met een buitenboordmotor in een bun.  Onlangs is het onderwaterschip verbreed om nog beter snel te kunnen varen.

De indeling van de 690 is goed doordacht. Doordat de grootte van het zonnedek is de kuip wat compacter, maar kon de stuurconsole op de beste plek namelijk in het midden van de boot worden geplaatst. De banken zijn breed en comfortabel.

Opbergruimte

In de kuip is onder de vloer en de banken volop opbergruimte. De luiken zijn voorzien van (gas-)veren, maar kritiek is mogelijk op het hang- en sluitwerk en de opliggende kabelaring. Het polyesterwerk van de overnaadse romp is goed verzorgd en daarmee een van de sterke punten van dit merk.

Buitenboordmotor

Onder het grote achterdek, waar een riant zonnedek is gemaakt, bevindt zich de kracht van deze tender. Door met de buitenboordmotor in de bun te sturen, houd je de draaicirkel beperkt en is geen duur roersysteem nodig. En je kunt de boot uitrusten met het vermogen dat bij je past.

Motor keuze

Beginnende watersporters kunnen met een 25 pk heel aardig uit de voeten, maar de boot is ook geschikt voor een supervermogen tot 140 pk.  De bij Krijgsman Watersport geteste boot had een Mercury 60 pk in de bun, een soepele 1 liter viercilinder. Inmiddels brengt Corsiva ook inboard tenders met Vetus motor op de markt.

Eigenschappen

De Corsiva 690 is een gemakkelijk te varen tender met een draaicirkel die over beide kanten binnen twee scheepslengtes blijft. De topsnelheid (met de 60 pk) is geklokt op 40 kilometer per uur. De boot is met 1200 kilo stijf genoeg om deze snelheden en de bijbehorende golven goed aan te kunnen en ook wakeboarden achter deze tender is goed mogelijk.

Prijs

De prijs van € 19.900 (met 60 pk motor €28.660) maakt deze combinatie voor liefhebbers van comfortabel snelvaren wel heel aantrekkelijk.

 

Cijfer: 7,3

Scorebord:

Constructie                                       ***Comfort & Ruimte                          ***Ergonomie                                         ***Afwerking                                          ***Vaareigenschappen                      ***Prijs / Kwaliteit                                 ****

Technische Specificaties Corsiva 690

Lengte over alles: 6.90 m

Breedte: 2,65 m

Diepgang: 0,50 m

Doorvaarthoogte: 1.20 m

Waterverplaatsing: 1200 kg

Motor: Mercury 60 ELPT EFI

Prijs: vanaf € 19.900

Motor: € 8.760

 

Meer informatie: www.krijgsmanwatersport.nl