Nieuws/Binnenland
796163
Binnenland

BOOTTEST

Vaarkasteel

Een kasteel van een jacht, dat is de nieuwe Prestige 550 flybridge. Het is een variant op het thema dat in 2010 met de 500 is neergezet. Van dit model werden er meer dan 300 verkocht en het zorgde mede voor de doorbraak van Prestige in de USA.  In korte tijd werden de betaalbare Europese modellen daar populairder dan de lokale flybridge jachten.

Het succes van Prestige,  luxe motorjachten van het Jeanneau- Beneteau concern, is voor een groot deel te verklaren vanuit de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ook de indeling is vernieuwend. De modellen hebben voor hun  lengte een enorm grote en comfortabele  eigenaarshut in het midden van de boot. Daar komt bij dat dat de Prestige jachten luxe, maar niet overdreven gedetailleerd zijn afgewerkt.

Werkt super

Door de industriele benadering van de bouw is het mogelijk om de rompen met de vacuum injectiemethode te lamineren en de aandrijving met extreem gemakkelijk manoeuvreerbare pod’s te laten plaatsvinden. In de Prestige 550 is gekozen voor twee Cummins zescilinder diesels van 600 pk, die met een Zeus podaandrijving zijn verbonden. En dat werkt super.

Interieur

Het interieur is verrassend ruim en dat valt vooral in de eigenaarshut op. Deze heeft behalve een megagroot bed ook een inloopkast en een enorme eigen natte ruimte. Voorin zijn de Vip gastenhut en de kinderhut, die samen een douche en toiletruimte delen. Achter de machinekamer is de beslist niet krappe crewruimte met eigen ingang.

Vindingrijk

De boot is enorm vindingrijk ingedeeld. Zo is de was-droogcombinatie onder de trap geplaatst en kn je het in hoogte verstelbare zwemplateau ook als lanceerplek voor de bijboot gebruiken. Het comfort op de flybridge is vergelijkbaar met dat van een 65 voet jacht.

Feilloos afmeren

De podaandrijving maakt het mogelijk om super strak met de boot te sturen. Een groot voordeel is de rust waarmee het systeem inschakelt. De top ligt rond de 30 knopen en met 24 knopen kruissnelheid kun je goed en relaxed opschieten. In de haven komt de joystick goed van pas. Die zorgt er voor dat iedereen tussen de zes en de zesennegentig de boot feilloos kan afmeren.

Cijfer: 7,9

Scorebord:

Constructie                                       ***Comfort & Ruimte                          ****Ergonomie                                         ***Afwerking                                          ***Vaareigenschappen                      ****Prijs / Kwaliteit                                ****

Technische Specificaties Prestige 550

Lengte over alles: 17,92 m

Breedte: 4,79 m

Diepgang: 1,17 m

Waterverplaatsing: 17.700 kg

Motoren: 2 x Cummins QSC 8.3 diesel 600 pk met Zeus drive

Prijs: op aanvraag

Meer info: prestigeyachts.nl

VIDEO