Nieuws/Binnenland
796184
Binnenland

BOOTTEST

Mini Megajacht

Het komt niet vaak voor dat je de kans krijgt op een tochtje met een extreem luxe motorjacht. Maar een testtrial vanuit Scheveningen met de aluminium rondspant Mulder 98 Flybridge maakte mogelijk dat de Vaarkrantredacteur zich even Onassis kon voelen. De tocht met het grootste jacht van de werf uit Zoeterwoude, bewees dat Mulder is doorgegroeid naar de liga van Nederlandse superjachtbouwers.

Het exterieur van dit flybridgejacht is vormgegeven door Guido de Groot Design en technisch uitgewerkt door Ginton Naval Architects. Omega Architects nam het interieurdesign voor haar rekening. Het custom-built jacht voor een Russische eigenaar is betimmerd met gebeitst notenhout en daarin is subtiel een geborstelde nikkelen belijning aangebracht. Ook zijn leren elementen en luxueuze soorten zijde, wol en linnen gebruikt. Alles is afgewerkt op het hoogst denkbare niveau.

Apparatuur van FLIR, Radar, AIS, gyro

Prachtig is ook de stuurhut met de bediening van apparatuur zoals FLIR, Radar, AIS en het gyro stabilisatiesysteem. Aan bakboord bevindt zich op het hoofddek de professionele keuken met onder meer een stoomoven. De salon is ruim en zeer strak vormgegeven. En de tender kan op het zwemplateau of op de kolossale flybridge worden geplaatst.

Walk-in-closet

De eigenaarshut is van buitenaf herkenbaar aan de grote ovale patrijspoorten. Deze beschikt over een grote walk-in-closet. Daarnaast vind je op dit dek een VIP hut en twee gastenhutten, alle voorzien van eigen douche en toilet. In het achterschip is een bemanningsverblijf voor vier personen en achterop kom je in de prachtig geïnstalleerde machinekamer.

Top van 22 knopen

De 98 Flybridge wordt aangedreven door twee Caterpillar C32 diesels van elk 1685 pk. Deze bieden het 100 tons jacht een top van 22 knopen. Als de snelheid wordt beperkt tot 10 knopen heeft het met 17.000 liter diesel een Trans-Atlantische range van 3.300 mijl.

Soepel door golven ploegen

Op volle zee met 22 knopen varen is een aparte ervaring, zeker omdat je op de flybridge geen motorgeluid of trillingen waarneemt. De boot ploegt soepel door de fikse golven en voelt aan alsof je met een limousine over een snelweg glijdt. Zo varend wordt de Noordzee ineens een kleine plas om over te steken. Dit jacht zal in Zuid-Frankrijk gaan varen, waar het ongetwijfeld als een compact jacht wordt gezien. Maar wel een van megajachtkwaliteit.

Cijfer: 9,2

Scorebord:

Constructie                                       *****Comfort & Ruimte                          *****Ergonomie                                         ****Afwerking                                          *****Vaareigenschappen                      ****Prijs / Kwaliteit                                 ***

 

Technische Specificaties Mulder 98 Flybridge

Bouw: aluminium, rondspant

Lengte over alles: 30.00 m

Breedte: 7,00 m

Diepgang: 1,90 m

Waterverplaatsing: 100.000 kg

Motoren: 2 x Caterpillar C 32, 1685 pk

Diesel: 17.000 liter

Water: 3.000 liter

Topsnelheid: 22 knopen

Kruissnelheid: 18 knopen

Prijs: op aanvraag

Werf: Mulder Shipyard: http://jachtwerfmulder.nl/nl-NL/yachts/flybridge/98