Nieuws/Binnenland
796191
Binnenland

BOOTTEST

Schoonheidskoningin krijgt facelift

Het gebeurt niet zo vaak dat een schoonheidskoningin al in het jaar van haar kroning een facelift krijgt. Bij de Interboat Neo 7.0, motorboot van het jaar 2014, gebeurde dat wel. De boot kreeg een nose job om haar opvallende uiterlijk wat publieksvriendelijker te maken.

Direct na de verkiezing tot motorboot van het jaar barstte de kritiek los. De Interboat Neo was met haar modulaire indeling weliswaar een wonder van ruimte en beschikte over geweldige vaareigenschappen, maar veel mensen vonden de voorkant gewoon niet mooi. Dus werd contact gezocht met de ontwerpers van Vripack die opnieuw aan het tekenen sloegen.

Dekindeling

Belangrijk was dat er niets aan het onderwaterschip zou veranderen en ook de dekindeling mocht niet worden aangepast. Met chirurgische precisie werd een nieuwe lijn getekend, die meer de klassieke bootneus benaderde. Binnenkort wordt op de Hiswa in de RAI in Amsterdam de gefacelifte Neo gepresenteerd. De Telegraaf Vaarkrant kreeg de kans om er in een ijskoud Zwartsluis vast mee te varen.

Stuurplek

De indeling blijft verrassen. Zoveel ruimte vind je in geen enkele andere boot van zeven meter lengte. En zowel de constructie als de afwerking zijn uitstekend. De geteste Neo was van het type L-Line, met een stuurconsole achterin, net als een sloep. Er zijn ook indelingen mogelijk met de stuurconsole centraal in het midden of als sportboot met de stuurplek in het midden achter een grote ruit.

Schroefas

Motoropties zijn er volop: van de 27 pk Vetus diesel tot het topmodel met 170 pk op de schroefas. De geteste Neo had een 52 pk Vetus onder de vloer, een rustige betrouwbare diesel waarmee snel een top van 19 km/u bereikbaar is. In deze uitvoering kun je dus lekker opschieten, maar is nog net geen vaarbewijs nodig.

Topsnelheid

Langzaam varend is de Neo gemakkelijk te manoeuvreren en op topsnelheid is dat niet anders. Onder alle omstandigheden toont de Neo haar vriendelijke karakter. Het is een prettig varende stabiele boot met enorm veel ruimte. En dankzij de nose job ook met een minder extreem uiterlijk.

 

SCOREBORD

Constructie             ****

Comfort & Ruimte   *****

Ergonomie              ****

Afwerking                ****

Vaareigenschappen ****

Prijs /Kwaliteit          ****

Prijs: vanaf € 38.900

Voor meer informatie check de site van Interboat