Nieuws/Binnenland
796203
Binnenland

BOOTTEST

Antaris Seventy7 ‘Sport’

Bij de introductie van de Antaris Sixty6, sloeg deze modern gelijnde tender in als een bom. Door de stabiliteit, het niveau van comfort en het onderscheidende uiterlijk had het Friese Aquatec een kaskraker te pakken. Kort erop volgde de compacte versie die Fifty5 werd genoemd. Onlangs werd de grote Seventy7  in een gesloten en een open versie geintroduceerd.

Kenmerkend is de extreme breedte van 3.25 meterbij een lengte van ‘slechts’ 8.05 m.. Hierdoor heeft deze tender een ongekend binnenvolume en is zelfs goedgekeurd voor 20 personen. Het vrijboord is hoog, waardoor de kuip lekker diep is en veel beschutting biedt. De rugleuningen van de banken zijn comfortabel en bovendien is er op de geteste ‘Sport’ versie een sportief gelijnd windscherm dat een los onderdeel van de buiskap vormt.

Bergruimte

De banken voor en achter de comfortabele stuurconsole zijn groot genoeg om er ruime bedden van te maken en onder het voordek is een afgeschermde ruimte voor het toilet. Zoals bij een tender hoort is er veel bergruimte en biedt de achterbank een doorstap naar het geintegreerde zwemplateau. Praktisch is het weggewerkte kooktoestel onder de bestuurdersbank.

Viercilinder

Standaard is de Seventy7 voorzien van een 27 pk driecilinder, maar motorisering tot 200 pk is mogelijk. In de testboot is dat een viercilinder Nanni, een optie die de basisprijs van € 66.500 met ruim 23.000 euro verhoogt. Maar daar heb je dan wel een extreem ruim snelvarend jacht voor.

Trolling valve

Op stationair toerental stuurt de Seventy7 vrij zwaar en ook de basissnelheid is met 8 km/u nogal hoog. Op de volgende modellen wordt daarom voortaan standaard een trolling valve op de hydraulische keerkoppeling geleverd, waarmee de snelheid traploos vanaf 0 te regelen is.

Spelenderwijs

Op het open water toont de Seventy7 zich vlot en degelijk gebouwd. Spelenderwijs schiet je door de golven en de topsnelheid van 45 km/u wordt in een oogwenk bereikt.  De Seventy7 ‘Sport’ toont zich in alle facetten een waardig topmodel van de sportieve Aquatec tenders.

 

Cijfer:  7,7

 

Scorebord:

Constructie                                    ***Comfort & Ruimte                          ****Ergonomie                                     ***Afwerking                                       ***Vaareigenschappen                        ****Prijs / Kwaliteit                                ***

 

Technische Specificaties Antaris Seventy7 

Lengte:

8.05 m

Breedte:

3.25 m

Diepgang:

0.75 m

Doorvaarthoogte:

1.50 m

Waterverplaatsing:

2000 kg

Motorisering:

27 pk Vetus tm 200 pk Nanni

Prijs:

vanaf € 66.500

Werf:

www.antarisboats.com