Nieuws/Binnenland
796205
Binnenland

BOOTTEST

Boottest Intercruiser 31

Nadat Interboat 20 jaar geleden begon met het bouwen van kleine sloepen is het geleidelijk aan veranderd in een allround jachtwerf met veel meer aanbod dan alleen sloepen. De nieuwe Intercruiser 31 is als compact motorjacht een voorbeeld van die veelzijdigheid.

Intercruisers zijn er in zes maten, van  27 tot 35 voet en de nieuwe 31 past precies in het midden van dit rijtje. Het is een boot die de kenmerken van een sloep – grote buitenruimte en gemakkelijk te varen – combineert met de typische eigenschappen van een kruiser, waarbij het accent op comfort en binnenruimte ligt. 

Gangboorden

Opvallend aan het nieuwe model is dat het breedste punt vrij ver naar voren ligt. De moderne lijn wordt geaccentueerd door het fraaie windscherm boven de kajuit. Daarnaast zijn de gangboorden voor dit type boot breed, maar is het voordek klein gehouden. Hierdoor ontstaat relatief veel ruimte in de kajuit.

Slaaphut

In de voorhut zou je bijna vergeten dat de boot nog geen 10 meter lang is. Want behalve een ruime afgesloten slaaphut voorin is er ook plek voor een mooie bank, een compact kombuis en een opvallend grote natte ruimte.

Vakmanschap

Voor de aandrijving heeft Interboat drie opties: standaard vind je onder de kuipvloer een 65 pk Vetus viercilinder, daarnaast zijn er Volvo diesels die 110 of zelfs 220 pk aan de schroefas leveren.  Achterop is een breed zwemplateau dat door een brede deur goed te bereiken is. Net als in het polyesterwerk, is aan de installatie van de systemen het Nederlandse vakmanschap af te lezen.

Belofte

De belofte dat deze cruiser vaart als een tender wordt meer dan waar gemaakt. De boot is gemakkelijk te manoeuvreren en is ook op topsnelheid (36 km/u) goed te controleren. De stuurpositie is prima, het zicht is riant en ook de bescherming tegen de wind is prima verzorgd. Deze crossover tussen cruiser en tender is door de slimme ruimteindeling, de goede vaareigenschappen en de tijdloze vormgeving bijzonder goed gelukt .

Cijfer: 8

Scorebord:

Constructie                                    ****Comfort & Ruimte                          ****Ergonomie                                     ***Afwerking                                       ***Vaareigenschappen                        ****Prijs / Kwaliteit                                ***

 

Technische Specificaties Intercruiser 31CE ontwerpcategorie B

Lengte:

 9.50 mtr

Breedte:

 3.35 mtr

Diepgang:

 0.95 mtr

Doorvaarthoogte:

 ca. 2.15 mtr

Motorisering:

 65 tot 220 pk diesel   

Prijs:  

vanaf € 177.500

  

 

Voor meer info: www.Interboat.com