Nieuws/Binnenland
796211
Binnenland

'$10 miljoen nodig voor open wereld Shenmue 3'

Ondanks het feit dat gamesontwikkelaar Yu Suzuki 'maar' om $2 miljoen heeft gevraagd in zijn Kickstarter-voorstel voor een derde Shenmue-game, is er meer nodig om het spel echt te doen aanvoelen als zijn voorgangers.

In een vraag- en antwoordsessie op het populaire forum Reddit heeft Suzuki toegegeven dat hij met $2 miljoen alleen lineaire game zou kunnen maken waarin het verhaal van de serie wordt voortgezet. Naar eigen zeggen zou hij zo'n $10 miljoen nodig hebben om echt een open spelwereld te kunnen maken waarin de speler kan gaan en staan waar hij wil.

Shenmue 3 is het derde deel in de serie die begon op de Dreamcast, de laatste spelcomputer van voormalig gamegigant Sega. Het bood een voor de tijd indrukwekkende open spelwereld waarin de speler allerlei details konden ontdekken. Waar in spellen als Grand Theft Auto 3 spelers niet eens gebouwen in konden, konden spelers in Shenmue zelfs in allerlei kastjes en lades kijken - al was dat grotendeels een nutteloze bezigheid.

Om het derde deel te financieren heeft Suzuki dus een Kickstarter-campagne opgezet met als doel $2 miljoen. Inmiddels staat de teller al op $3,5 miljoen.