Nieuws/Opmerkelijk
796228
Opmerkelijk

Stafford laat blinde Jack Russell uit

De dierenbescherming heeft twee wel heel bijzondere gedumpte dieren gevonden. Een blinde Jack Russell die bij alles wat hij doet wordt begeleid door een Staffordshire-bullterriër...

De twee dieren werden gevonden in een zeetunnel in het Britse Hartlepool. Van de eigenaar ontbreekt ieder spoor dus de dierenbescherming is op zoek naar een nieuw baasje voor de twee honden.

Dat moet echter wel iemand zijn die beide honden in huis wil halen, want de twee zijn onafscheidelijk door de handicap van Jack Russell Glenn. Hij kan nergens heen zonder zijn maatje Buzz. ,,Zonder Buzz zou Glenn overal tegenaan botsen.", vertelt Diane Humphrey van het dierenasiel Stray Aid aan The Daily Mail.

,,Hij helpt hem zijn bed te vinden door hem in de juiste richting te duwen en hij duwt hem ook naar de voedselbakjes, waar ze vervolgens gebroederlijk naast elkaar het eten verorberen. Ze kunnen elkaar echt niet meer missen", beschrijft ze de bijzondere band tussen de twee honden.

Het asiel is dus echt op zoek naar iemand die voor beide honden wil zorgen en niet voor één van de twee. ,,Als ze enkele minuten niet bij elkaar zijn, beginnen ze al te blaffen en vertonen ze tekenen van stress. Het is dus van groot belang dat ze samen een nieuw huis vinden."