Nieuws/Binnenland
796239
Binnenland

Grafrover steelt as dode hond

Het echtpaar Kauling uit Haarlem is ontroostbaar. Een gewetenloze grafrover heeft een bronzen beeld van de lievelingshond van hun overleden zoon Gerben gestolen. Tot overmaat van ramp zat de as van de eveneens overleden hond in het beeld.

,,Gerben is acht jaar geleden overleden. Tijdens zijn ziekte waren de hond en hij onafscheidelijk. Whippertje volgde hem overal", vertelt moeder Ann Kauling aan RTV Noord-Holland. ,,Toen de hond een jaar na het overlijden van Gerben stierf, hebben we een bronzen beeld laten maken. Dit hebben we op zijn graf geplaatst. In de sokkel van het beeld zit de as van de hond."

Afgelopen zondag kwamen Kauling en haar man er tot hun grote schrik achter dat het beeld van het graf verdwenen was. Het echtpaar vermoedt dat het beeld zaterdag of zondag gestolen is. Er is aangifte gedaan en de ouders van Gerben hopen dat mensen zich willen melden die dit weekend iets verdachts hebben gezien op het kerkhof.

Het beeld heeft vooral emotionele waarde voor het echtpaar. ,,De dief weet niet wat hij ons aandoet. Het beeld maakt me niet zoveel uit, dat kunnen we opnieuw laten maken, als de as maar terugkomt."