Nieuws
796273
Nieuws

’Ook met noodsteun lot van Griekenland op losse schroeven’

Hoewel alle signalen er op wijzen dat het noodlijdende Griekenland en de andere EU-landen elkaar deze week gaan vinden  met een deal over de benodigde hervormingen, is het lot van Griekenland nog steeds onzeker. Athans dat is de mening van bijna de helft van DFT-bezoekers.

Het laatste voorstel van de regering in Athene waarbij de nadruk lag op de aanpak van pensioenen en het verhogen van de btw lijkt de doorslag te geven bij de andere Europese regeringsleiders om Griekenland binnenboord te houden en over de brug te komen met de laatste tranche van noodsteun.

Bijna 50% van de respondenten meent dat Griekenland ook met het nieuwe steunpakket alle zeilen zal moeten bijzetten om een faillissement te voorkomen.  Een vijfde meent dat de Grieken nog niet ver genoeg gaan met de ingediende plannen tot herviormingen.

De optimisten zijn in de minderheid. Bijna een derde voorziet dat Griekenland groen licht krijgt voor de noodsteun en een bankroet kan vermijden.  Ruim 5% is van mening dat de Grieken diep genoeg door het stof zijn gegaan om de helpende hand toegestoken te krijgen.