Nieuws
796276
Nieuws

Onderzoek

Opmerkelijke vakantiegewoonten

Lekker een verfrissend duikje nemen in het hotelzwembad? Denk er maar eens goed over na als er Amerikanen in de buurt zijn. Uit onderzoek blijkt dat 64 procent van de Amerikaanse vakantiegangers plast in het zwembad. Of in de zee. Ze worden gevolgd door Canadezen (58%) en Britten (46%).

Onlangs deed Tavelzoo onderzoek naar zogenoemde 'geheime' vakantiegewoonten onder 9500 reizigers uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, China en Duitsland.

Daaruit bleek verder dat Amerikanen niet alleen de kroon spanden met plassen in de 'vrije natuur'. Hoewel ze zich vaak bijna bezwaard voelen om met vakantie te gaan, blijken Amerikanen zich met 24 procent ook het gemakkelijkst ziek te melden om zo een extra dag vakantie te houden. Canadezen en Chinezen (beide 16%) en Britten (15%) volgen. Duitsers blijken hier met 10 procent het braafst.

Amerikanen voeren de ranglijst ook aan als het gaat om het meenemen van toiletartikelen uit hotels. Maar liefst 69 procent maakt zich hier aan 'schuldig'. Canadezen (63%) en Chinezen (61%) eindigen op de tweede en derde plaats.

Chinezen blinken weer uit in het uitzoeken van een vakantie tijdens werktijden. Maar liefst 70 procent doet dit in de tijd van de baas. Ze worden op de hielen gevolgd door Amerikanen (67%) en Candezen (64%).

Als het aankomt op vreemdgaan op vakantie, geven Duitsers toe zich het moeilijkst te kunnen beheersen. 10 procent gaf aan naar een ander te kijken en eventueel verder te gaan... Chinezen (5%) en Britten (4%) hebben daarna de grootste moeite met hun partner trouw te blijven.

Duitsers (7%) bezoeken ook het vaakst na thuiskomst nog even de zonnebank om de thuisblijvers te imponeren met hun 'zongebruinde' huid, gevolgd door Britten (6%) en Amerikanen en Canadezen (beide 4%)