Nieuws/Binnenland
796295
Binnenland

Vervolg Project Cars in de maak

Gamesontwikkelaar Slightly Mad Studios heeft aangekondigd dat het met een vervolg bezig is op zijn onlangs uitgekomen racegame Project Cars. Ondermeer samen met een andere speler in één auto zitten moet tot de mogelijkheden behoren.

Project Cars kwam eindelijk uit dit jaar, na verschillende malen uitgesteld te zijn. De game werd positief onthaald en stelt spelers in staat om in verschillende soorten genres te racen, van karten tot Formule 1. Het spel kwam ondermeer tot stand dankzij een crowdfunding-campagne.

Dat zal ook gebeuren met deel twee. Slightly Mad kiest echter niet voor het populaire Kickstarter, maar voor het gamespecifieke World of Mass Development. Geïnteresseerden kunnen voor een bepaald bedrag 'lid' van het project worden.

Voor deel twee wil de ontwikkelaar dus een co-op-multiplayermodus waarbij één speler de bestuurder is en de tweede een co-bestuurder die bijvoorbeeld tijdens het rallyrijden instructies geeft.

Daarnaast moet de game meer dan 200 circuits bevatten en meer dan 200 verschillende wagens om uit te kiezen. Wanneer de game moet uitkomen, is nog niet bekend. Hij staat gepland voor de PlayStation 4, Xbox One, pc en SteamOS.