Nieuws
796298
Nieuws

Tip

Dé reden om je appel niet meer te schillen

Ga jij ook altijd eerst in de weer met een schilmes voordat je een appel eet? Je bent niet de enige! Hoewel veel mensen de schil van deze populaire fruitsoort verwijderen, is het gezonder om een appel mét schil te eten! Waarom? VROUW.nl vertelt het je!

Appels zijn niet alleen gezond en lekker, ze helpen je ook bij het verliezen van overtollige kilo's. Althans ... als de schil niet in de groene container belandt. Appelschillen zitten namelijk boordevol voedingsvezels, die de spijsvertering bevorderen!

---Lees ook: 12 x lekkere recepten met appel---

Voedingsvezels

"Een schilsessie zorgt ervoor dat de hoeveelheid vezels in een appel halveert van 5,4 gram naar 2,8 gram", vertelt Peter Hollman, wetenschappelijk onderzoeker humane voeding aan de Volkskrant.

"Hetzelfde geldt voor flavonoïden, stoffen die een rol spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en diabetes. Ook die zitten voornamelijk in de schil van een appel."

Wie denkt met dun schillen vitamines te besparen, heeft het volgens de onderzoeker mis. "Het is niet een kwestie van dik of dun schillen, het is beter om een appel helemaal niet te schillen."

---Hoe gezond is een appel nu echt? Je leest het hier!---

Zonder schil

Eet je een appel toch écht liever zonder schil? Dan is er volgens Hollman geen nood aan de man. "In de schil van fruit zitten veel vitamines en mineralen, maar die zitten ook in de rest van de vrucht. Met een schilmeisje verwijder je nog geen twintig procent van alle voedingsstoffen. Geen ramp dus, er blijft genoeg over", legt hij uit.