Nieuws/Buitenland
796324
Buitenland

FOTO'S: Santiago in de smog

Santiago kampt al enkele dagen met zware smog. Dat is extra vervelend, omdat de Chileense hoofdstad één van de speelsteden van de Copa America is.

Maandag werd tijdelijk de noodtoestand afgekondigd. Inmiddels is de situatie iets verbeterd, maar desondanks blijven enkele noodmaatregelen van kracht. Zo moeten dinsdag zo'n 300.000, met name oudere auto's in de garage blijven staan. Het is nog onduidelijk of bedrijven die voor veel uitstoot zorgen, opnieuw dicht moeten blijven. Inwoners van Santiago hebben het advies gekregen om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Barricades

Overigens denkt de gouverneur van de provincie waarin Santiago ligt, dat de smog op z'n minst voor een deel is veroorzaakt door demonstranten die tegen de Copa America protesteren. Zij zouden barricades in brand hebben gestoken en zo Santiago onder een deken van smog hebben gelegd.

De komende dagen zullen de inwoners van Santiago waarschijnlijk nog last hebben van de smog. Daarna verandert het weer en wordt de roetwolkdeken waarschijnlijk weggeregend.