Nieuws
796325
Nieuws

Vragenregen over nieuwe ontslagregels

Het regent vragen over de nieuwe ontslagregels die per 1 juli worden ingevoerd. Op een ontslagspreekuur van De Telegraaf, DFTgeld.nl en Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten zijn maandag ruim 250 vragen binnengekomen. 

"Veel vragenstellers willen weten of zij recht hebben op een ontslagvergoeding. Deze vragenstellers kan ik in veel gevallen geruststellen. Bij een ontslag dat na 1 juli plaatsvindt, heeft een werknemer recht op een ontslagvergoeding als hij of zij tenminste twee jaar bij die werkgever werkzaam is geweest", legt arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen uit.

Flexwerkers

"Een andere veelgestelde vraag komt van flexwerkers, die zich afvragen vanaf wanneer zij recht hebben op een vast arbeidscontract", aldus Van Gelderen.

Met ingang van 1 juli hebben tijdelijke werknemers recht op een vast contract als zij 24 maanden voor een bedrijf of instelling hebben gewerkt. Die termijn bedraagt nu nog 36 maanden.   

Vragen insturen voor het ontslagspreekuur kon maandag tot 12.00 uur. De vragenstellers krijgen in de loop van maandag antwoord.

 

Lees al het actuele nieuws over geld, hypotheek of pensioen op DFT Geld